UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (---)

---------------------

  • Wtorek  (---)

----------------------

  • Środa  (---)

---------------------

  • Czwartek (---)

             ---------------------

  • Piątek (---)

            ------------------------

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (01 sierpnia)

kasza manna na mleku, pieczywo pszenne z masłem, polędwicą sopocką, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa

  • Wtorek (02 sierpnia)

płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo orkiszowe z masłem, dżemem truskawkowy, marchewka, herbata miętowa

  • Środa (03 sierpnia)

kasza kus kus perłowa z mlekiem, pieczywo słonecznikowe z masłem, krakowską suchą, ogórek świeży, herbata rumiankowa

  •  Czwartek (04 sierpnia)

             otręby pszenne na jogurcie naturalnym z bananem, pieczywo wieloziarniste z masłem, serem żółtym, ogórek kiszony, herbatka z cytryną

  • Piątek (05 sierpnia)

kluski lane na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem, jajko gotowane, sałata zielona, pomidor

 

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (01 sierpnia)

banan

  • Wtorek (02 sierpnia)

ogórek świeży

  • Środa (03 sierpnia)

gruszka

  • Czwartek (04 sierpnia)

jabłko

  • Piątek (05 sierpnia)

              winogrona

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (01 sierpnia)

Zupa fkrupnik, jajko sadzone pieczone w piecu konwekcyjno - parowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, sok owocowy

  • Wtorek (02 sierpnia)

Zupa koperkowa, polędwiczka wieprzowa w sosie, kasza kus kus, ogórek kiszony, sok owocowy

  • Środa (03 sierpnia)

Rosół z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, woda niegazowana

  • Czwartek (04 sierpnia)

Zupa ziemniaczana, gulasz wieprzowy, ryż paraboliczny, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, woda niegazowana

  • Piątek (05 sierpnia)

Zupa kalafiorowa, kopytka z masłem, bułką tartą i cukrem, marchewka w słupkach, woda niegazowana                                                                                          

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (01 sierpnia)

drożdzówka z kruszonką, cząstki jabłka, mleko

  • Wtorek  (02 sierpnia)

ślimaczki z cista francuskiego z serem, soczek owocowy

  • Środa  (03 sierpnia)

babka cytrynowa, winogrona, mleko

  • Czwartek (04 sierpnia)

           budyń waniliowy, borówki

  • Piątek (05 sierpnia)

           mus owocowy

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki