UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (01 marca)

Zupa brokułowa, racuchy z cukrem pudrem, sok owocowy

  • Wtorek  (02 marca)

Rosół z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, woda niegazowana

  • Środa  (03 marca)

Zupa gołąbkowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda niegazowana

  • Czwartek (04 marca)

              Zupa ogórkowa, pieczone udka z kurczaka, kasza bulgur, surówka z kapusty i marchewki, woda niegazowana

  • Piątek (05 marca)

             Zupa marchwianka, pierogi leniwe z musem truskawkowym, soczek owocowy

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (01 marca)

kasza manna na mleku,pieczywo wieloziarniste z masłem, pasztetem, ogórek kiszony, herbatka zielona

  • Wtorek (02 marca)

płatki jaglane na mleku, pieczywo orkiszowe z masłem, dżemem truskawkowym, kakao

  • Środa (03 marca)

płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne z masłem, krakowską suchą, papryka czerwona, herbatka z cytryną

  •  Czwartek (04 marca)

             Zupa mleczna z makaronem, pieczywo słonecznikowe z masłem, serem żółtym, pomidorki koktajlowe, herbatka miętowa

  • Piątek (05 marca)

otręby żytnie na jogurcie naturalnym na bananie, pieczywo wieloziarniste z masłem, jajko gotowane, sałata zielona, herbatka owocowa

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (01 marca)

banan

  • Wtorek (02 marca)

ogórek świeży

  • Środa (03 marca)

jabłko

  • Czwartek (04 marca)

gruszka

  • Piątek (05 marca)

              winogrona

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (01 marca)

zupa brokułowa, racuchy z cukrem pudrem, sok owocowy

  • Wtorek (02 marca)

rosół z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini, woda niegazowana

  • Środa (03 marca)

zupa gołąbkowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda niegazowana

  • Czwartek (04 marca)

zupa ogórkowa, pieczone udka z kurczaka, kasz bulgur, surówka z kapusty i marchewki, woda niegazowana

  • Piątek (05 marca)

zupa marchwianka, pierogi leniwe z musem truskawkowym, soczek owocowy

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (01 marca)

"mini pizze" z ciasta francuskiego, woda z cytryną

  • Wtorek  (02 marca)

kisiel, chrupki kukurydziane

  • Środa  (03 marca)

drożdzówka z kurszonką, soczek owocowy

  • Czwartek (04 marca)

           ciasto marchewkowe, mleko

  • Piątek (05 marca)

           ciasto murzynek, plasterki banana, soczek owocowy

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki