UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (24 stycznia)

Zupa krupnik, naleśniki z dżemem, sok owocowy

  • Wtorek  (25 stycznia)

Zupa koperkowa, pieczeń ze schabu z sosem, ziemniaki, bukiet warzyw na parze, sok owocowy

  • Środa  (26 stycznia)

Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, paluszki rybne, ziemniaki, surówka szwedzka, woda niegazowana

  • Czwartek (27 stycznia)

             Zupa grochówka, zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami, sok owocowy

  • Piątek (28 stycznia)

            Zupa ogórkowa, pierogi z truskawkami i kleksem jogurtu naturalnego, mus owocowy

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (24 stycznia)

płatki jaglane na mleku, pieczywo wieloziariste z pasztetem, ogórek kiszony, herbata zielona

  • Wtorek (25 stycznia)

zupa mleczna z makaronem, pieczywo pszenne z masłem, serkiem śmietankowym, ogórek świeży, papryka czerwona, herbata miętowa

  • Środa (26 stycznia)

musli z jogurtem naturalnym, bułka grahamka z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewka, ogórek świeży, hebata rumiankowa

  •  Czwartek (27 stycznia)

             płatki owsiane na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem, pastą z jajka i tuńczyka, ogórek kiszony, herbatka owocowa

  • Piątek (28 stycznia)

płatki kukurydziene z mlekiem, pieczywo pszenne z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, sałata zielona, pomidorki koktajlowe, herbata zielona

 

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (24 stycznia)

banan

  • Wtorek (25 stycznia)

mandarynka

  • Środa (26 stycznia)

ananas

  • Czwartek (27 stycznia)

jabłko

  • Piątek (28 stycznia)

              marchewka

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (24 stycznia)

Zupa krupnik, naleśniki z dżemem, sok owocowy

  • Wtorek (25 stycznia)

Zupa koperkowa, pieczeń ze schabu z sosem, ziemniaki, bukiet warzyw na parze, sok owocowy

  • Środa (26 stycznia)

Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, paluszki rybne, ziemniaki, surówka szwedzka, woda niegazowana

  • Czwartek (27 stycznia)

Zupa grochówka, zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami, sok owocowy

  • Piątek (28 stycznia)

Zupa ogórkowa, pierogi z truskawkami i kleksem jogurtu naturalnego, mus owocowy                                                                                                                                                                            

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (24 stycznia)

ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką, pomidorki koktajlowe, woda z cytryną 

  • Wtorek  (25 stycznia)

mleko acidofilne, batonik musli

  • Środa  (26 stycznia)

jogurt owocowy BIO, bakalie

  • Czwartek (27 stycznia)

           bułka grahamka z masłem i miodem, winogrona, mleko

  • Piątek (28 stycznia)

           babka cytrynowa, sok owocowy

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki