UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (21 czerwiec)

Zupa ogórkowa, makaron z łososiem pieczonym w sosie śmietankowym, pomidorki koktajlowe, sok owowocy

  • Wtorek  (22 czerwiec)

Zupa brokułowa, pieczeń z karkówki w sosie, kasz kus kus, surówka z kapusty białej i marchwi, woda niegazowana

  • Środa  (23 czerwiec)

Zupa pomidorowa z ryżem, ryba ze szpinakiem, ziemniaki, bukiet warzyw na parze, woda niegazowana

  • Czwartek (24 czerwiec)

             Zupa koperkowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniki, marchewka z groszkiem, sok owocowy

  • Piątek (25 czerwiec)

             ---------------------

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (21 czerwiec)

płatki jaglane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, polędwicą sopocką, ogórek świeży, herbatka zielona

  • Wtorek (22 czerwiec)

płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pomidorki koktajlowe, herbatka miętowa

  • Środa (23 czerwiec)

ryż na mleku, pieczywo orkiszowe z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, papryka czerwona, herbatka z cytryną

  •  Czwartek (24 czerwiec)

             zupa mleczna z makaronem, pieczywo słonecznikowe z masłem, dżemem, marchewka, mleko

  • Piątek (25 czerwiec)

kasza manna na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, jajko gotowana, sałata zielona, pomidor, herbatka owowoca

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (21 czerwiec)

truskawki

  • Wtorek (22 czerwiec)

marchewka

  • Środa (23 czerwiec)

arbuz

  • Czwartek (24 czerwiec)

banan

  • Piątek (25 czerwiec)

              jabłko

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (21 czerwiec)

Zupa ogórkowa, makaron z łososiem pieczonym w sosie śmietankowym, pomidorki koktajlowe, sok owowocy

  • Wtorek (22 czerwiec)

Zupa brokułowa, pieczeń z karkówki w sosie, kasza kus kus, surówka z kapsuty białej i marchwi, woda niegazowana

  • Środa (23 czerwiec)

Zupa pomiodorowa z ryżem, ryba ze szpinakiem, ziemniaki, bukiet warzyw na parze, woda niegazowana

  • Czwartek (24 czerwiec)

Zupa koperkowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem, sok owocowy

  • Piątek (25 czerwiec)

Zupa jarzynowa, pierogi leniwe z musem truskawkowym, sok owowocy                                                                                                                                                                                                                      

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (21 czerwiec)

kisiel, borówki, wafle ryżowe

  • Wtorek  (22 czerwiec)

sernik na zimno z malinami

  • Środa  (23 czerwiec)

babka cytrynowa, soczek owowocy

  • Czwartek (24 czerwiec)

           galaretka z pianką z mleka, bakalie

  • Piątek (25 czerwiec)

           sałataka owowoca, biszkopty

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki