UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (18 października)

Zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i dżemem, sok owocowy

  • Wtorek  (19 października)

Zupa ryżowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, woda niegazowana

  • Środa  (20 października)

Rosół z makaronem, ryba po grecku, ziemniaki, sok owocowy

  • Czwartek (21 października)

             Zupa krupnik, pulpety w sosie pomidorowym, ryż pełnoziarnisty, fasolka szparagowa, sok owocowy

  • Piątek (22 października)

             Zupa ogórkowa, kopytka z masłem, bułką tartą i cukrem, sok owocowy

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (18 października)

ryż na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, serkiem śmietankowym, papryka, herbata rumiankowa

  • Wtorek (19 października)

zupa mleczna z makaronem, pieczywo pszenne z masłem, szynką wieprzową, ogórek świeży, kakao

  • Środa (20 października)

kluski lane na mleku, pieczywo orkiszowe z masłem, serem żółtym, ogórek kiszony, herbatka zielona

  •  Czwartek (21 października)

             płatki owsiane na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem, krakowską suchą, rzodkiewka, herbata zielona

  • Piątek (22 października)

płatki jaglane na mleku, jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo wieloziarniste z masłem, pomidorki koktajlowe, herbata miętowa

 

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (18 października)

mandarynka

  • Wtorek (19 października)

śliwka

  • Środa (20 października)

gruszka

  • Czwartek (21 października)

ananas

  • Piątek (22 październik)

              ogórek świeży

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (18 października)

Zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i dżemem, sok owocowy

  • Wtorek (19 października)

Zupa ryżowa, pieczone udka z  kurczaka, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, woda niegazowana

  • Środa (20 października)

Rosół z makaronem, ryba po grecku, ziemniaki, sok owocowy

  • Czwartek (21 października)

Zupa krupnik, pulpety w sosie pomidorowym, ryż pełnoziarnisty, fasolka szparagowa, sok owocowy

  • Piątek (22 październik)

Zupa ogórkowa, kopytka z masłem, bułką tartą i cukrem, sok owocowy                                                                                                                                                                                                         

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (18 października)

ciasto marchewkowe, banan, mleko

  • Wtorek  (19 października)

galaretka owocowa, mandarynka

  • Środa  (20 października)

drożdżówka z kruszonką, sok owocowy

  • Czwartek (21 października)

           kisiel, jabłko

  • Piątek (22 październik)

           jogurt BIO, bakalie, wafle ryżowe

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki