UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (20 marca)

Zupa krupnik, leczo, ryż biały sok owocowy

  • Wtorek  (21 marca)

Zupa ziemniaczana, pieczeń z karkówki, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty, woda niegazowana

  • Środa  (22 marca)

Rosół z makaronem, ryba ze szpinakiem, ziemniaki, brokuł na parze, sok owocowy

  • Czwartek (23 marca)

             Zupa koperkowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenna (kapusta pekińska, pomidorki koktajlowe, ogórki z sosem winegret), woda niegazowana

  • Piątek (24 marca)

            Zupa fasolowa, kasza manna na mleku, sok owocowy

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (20 marca)

ryż na mleku, pieczywo pszenne z masłem i polędwicą sopocką, pomidorki koktajlowe, herbta zielona

  • Wtorek (21 marca)

zupa mleczna z makaronem, pieczywo orkiszowe z masłem, serem żółtym, pomidory, sałata zielona, herbata rumiankowa

  • Środa (22 marca)

kluski lane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, krakowską suchą, papryka czerwona, herbata z cytryną

  •  Czwartek (23 marca)

             kasza manna na mleku, pieczywo orkiszowe z masłem, pasztetem, ogórek świeży, herbata owocowa

  • Piątek (24 marca)

jogurt naturalny z brzoskwiniami i otrębami, pieczywo słonecznikowe z masłem, jajko gotowane, pomidory, sałata zielona, herbata z cytryną

 

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (20 marca)

mandarynki

  • Wtorek (21 marca)

marchewka

  • Środa (22 marca)

banan

  • Czwartek (23 marca)

jabłko

  • Piątek (24 marca)

              ogórkek świeży

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (20 marca)

Zupa krupnik, leczo, ryż biały, sok owocowy

  • Wtorek (21 marca)

Zupa ziemniaczana, pieczeń z karkówki, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty, woda niegazowana

  • Środa (22 marca)

Rosół z makaronem, ryba ze szpiankiem, ziemniaki, brokuł na parze, sok owocowy

  • Czwartek (23 marca)

Zupa koperkowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenna (kapusta pekińska, pomidorki, ogórki z sosem winegret), woda niegazowana

  • Piątek (24 marca)

Zupa fasolowa, kasza manna z owocami, sok owocowy

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (20 marca)

 ciasto marchewkowe, mleko, banan

  • Wtorek  (21 marca)

budyń waniliowy, biszkopty, manadrynki

  • Środa  (22 marca)

mus owocowy, chrupki kukurydziane

  • Czwartek (23 marca)

           ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem, herbatka z cytryną, ogórek kiszony

  • Piątek (24 marca)

           jogurt owocowy, wafle ryżowe, jabłko

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki