UWAGA! Menu może ulec zmianie.
Obiady
- Poniedziałek (20 marca)
Zupa krupnik, leczo, ryż biały sok owocowy
- Wtorek (21 marca)
Zupa ziemniaczana, pieczeń z karkówki, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty, woda niegazowana
- Środa (22 marca)
Rosół z makaronem, ryba ze szpinakiem, ziemniaki, brokuł na parze, sok owocowy
- Czwartek (23 marca)
Zupa koperkowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenna (kapusta pekińska, pomidorki koktajlowe, ogórki z sosem winegret), woda niegazowana
- Piątek (24 marca)
Zupa fasolowa, kasza manna na mleku, sok owocowy
Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych
- Poniedziałek (20 marca)
ryż na mleku, pieczywo pszenne z masłem i polędwicą sopocką, pomidorki koktajlowe, herbta zielona
- Wtorek (21 marca)
zupa mleczna z makaronem, pieczywo orkiszowe z masłem, serem żółtym, pomidory, sałata zielona, herbata rumiankowa
- Środa (22 marca)
kluski lane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, krakowską suchą, papryka czerwona, herbata z cytryną
- Czwartek (23 marca)
kasza manna na mleku, pieczywo orkiszowe z masłem, pasztetem, ogórek świeży, herbata owocowa
- Piątek (24 marca)
jogurt naturalny z brzoskwiniami i otrębami, pieczywo słonecznikowe z masłem, jajko gotowane, pomidory, sałata zielona, herbata z cytryną
Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych
- Poniedziałek (20 marca)
mandarynki
- Wtorek (21 marca)
marchewka
- Środa (22 marca)
banan
- Czwartek (23 marca)
jabłko
- Piątek (24 marca)
ogórkek świeży
Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych
- Poniedziałek (20 marca)
Zupa krupnik, leczo, ryż biały, sok owocowy
- Wtorek (21 marca)
Zupa ziemniaczana, pieczeń z karkówki, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty, woda niegazowana
- Środa (22 marca)
Rosół z makaronem, ryba ze szpiankiem, ziemniaki, brokuł na parze, sok owocowy
- Czwartek (23 marca)
Zupa koperkowa, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenna (kapusta pekińska, pomidorki, ogórki z sosem winegret), woda niegazowana
- Piątek (24 marca)
Zupa fasolowa, kasza manna z owocami, sok owocowy
Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych
- Poniedziałek (20 marca)
ciasto marchewkowe, mleko, banan
- Wtorek (21 marca)
budyń waniliowy, biszkopty, manadrynki
- Środa (22 marca)
mus owocowy, chrupki kukurydziane
- Czwartek (23 marca)
ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem, herbatka z cytryną, ogórek kiszony
- Piątek (24 marca)
jogurt owocowy, wafle ryżowe, jabłko
Lista alergenów:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i przetwory pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyce i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki