UWAGA! Menu może ulec zmianie.

Obiady

  • Poniedziałek (17 maja)

Zupa krupnik, makaron z twarogiem i dżemem, sok owowocy

  • Wtorek  (18 maja)

Zupa pomidorowa z makaronem, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda niegazowana

  • Środa  (19 maja)

Zupa koperkowa, stek z łososia panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi, sok owocowy

  • Czwartek (20 maja)

              Zupa ogórkowa, gulasz wieprzowy, ryż biały, bukiet warzyw, sok owocowy

  • Piątek (21 maja)

             Zupa brokułowa, perogi leniowe z masłekiem i bułką tartą, tarta marchewkowa, woda niegazowana

 Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (17 maja)

płatki owsiane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, serkiem śmietankowym, pomidorki koktajlowe, herbataka z cytryną

  • Wtorek (18 maja)

ryż na mleku, pieczywo pszenne z masłem, pasztetem, ogórek świeży, herbatak owocowa

  • Środa (19 maja)

zupa mleczna z makaronem, pieczywo orkiszowe z masłem, krakowską suchą, pomidory koktajlowe, herbataka miętowa

  •  Czwartek (20 maja)

             kluski lane na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem, dżemem truskawowym, marchewka, herbatka zielona

  • Piątek (21 maja)

płatki jaglane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, kawa zbożowa

 

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (17 maja)

banan

  • Wtorek (18 maja)

marchewka

  • Środa (19 maja)

jabłko

  • Czwartek (20 maja)

kiwi

  • Piątek (21 maja)

              gruszka

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

               

                                                                                               Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (17 maja)

Zupa krupnik, makaron z twarogiem i dżemem, sok owocowy

  • Wtorek (18 maja)

Zupa pomidorowa z makaronem, pieczone udka z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda niegazowana

  • Środa (19 maja)

Zupa koperkowa, stek z łososia panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi, sok owocowy

  • Czwartek (20 maja)

Zupa ogórkowa, gulasz wieprzowy, ryż biały, bukiet warzyw, sok owocowy

  • Piątek (21 maja)

zupa brokułowa, pierogi leniwe z masełkiem i bułką tartą, tarta marchewkowa, woda niegazowana

 

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

 

  • Poniedziałek (17 maja)

ślimaczki z ciasta francuskiego, woda z cytryną

  • Wtorek  (18 maja)

ciasto serniczek, soczek owocowy

  • Środa  (19 maja)

kasza manna z musem malinowym

  • Czwartek (20 maja)

           budyń waniliowy z sokiem, biszkopty

  • Piątek (21 maja)

           babka cytrynowa, soczek owocowy

 

               

 

Lista alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i przetwory pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyce i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki